Nov škandal pri nakupu hiše! Bodite nadvse previdni pri nakupu nepremičnin!

20.05.2019 / Marko Harb
Pri nakupu nepremičnine gre lahko marsikaj v nasprotju z našimi pričakovanji. Pri tovrstnih življenjskih investicijah raje sodelujte s strokovnjaki – nepremičninskimi posredniki, ki so odgovorni, da do zapletov ne prihaja.

Kupec hiše s skladiščem na Cikavi pri Grosuplju,  
v vrednosti približno 240 tisoč evrov, ne more do svoje nove lastnine, ker se prejšnji lastnik noče izseliti, kot poročajo na portalu Siol.net. Prejšni lastnik je nepremičnini izgubil v stečaju, a tam ostal kot najemnik. Stari lastnik naj bi novega, ki je prišel vprašat, zakaj se ne izseli, celo fizično napadel in mu tako preprečil uporabo.

Nov lastnik lahko tako samo opazuje, kako uporabljajo njegovo nepremičnino, in upa, da ne bodo na njej povzročili škode. Stari lastniki imajo posest in so varovani, ne more jih izseliti, odklopiti elektrike in vode, ker bi šlo za motenje posesti. 

Kljub plačilu kupnine nov lastnik še vedno ni vpisan v zemljiško knjigo. 
Neprevzemanje pošte, pritožbe na sodišče in podobni manevri zavlačujejo postopek prodaje in vpis novega lastnika v zemljiško knjigo.

Tožbo za izpraznitev nepremičnine je na okrožno sodišče v Ljubljano vložil tudi stečajni upravitelj. Prodajo poslopja so poskušali ovirati tudi s tem, ko so kot črno gradnjo inšpekciji prijavili lastno hišo. 

Nepremičnino bo novi lastnik kljub plačani kupnini po vsej verjetnosti lahko dobil le po sodni poti, ki pa bo, kot kaže, vse prej kot kratka.

V podjetju Nepremičnina posredovanje d.o.o. (http://www.nepremicnina.si/) pri vsaki prodaji in nakupu, pri katerem sodelujejo, skrbno preučijo, kakšno je stanje nepremičnine, da do podobnih zapletov ne prihaja. To ponazarja tudi njihov moto: zakaj bi sami, lažje je z nami.

#1 - Nov škandal pri nakupu hiše! Bodite nadvse previdni pri nakupu nepremičnin!